FINSE ROOTS MET NEDERLANDSE NUCHTERHEID

Het Nederlandse Pan Oston is een 100% zelfstandig opererend bedrijf. In 1969 is het bedrijf opgericht in Finland. De activiteiten in Nederland startten in 1997, vanuit Vianen. De overname van de firma Kamphuis in Raalte in 2000 zorgde voor een boost. In 2002 werden alle
activiteiten in Nederland gecentraliseerd in Raalte.

1969

De oorsprong van Pan Oston ligt in Finland. Seppo Halttunen start hier een metaalbedrijf onder de naam Halton. Halttunen is een visionair met de ambitie om een internationaal bedrijf te creëren. Hij start met eigen producten, zorgt voor Research en Development en realiseert ook de productie. Op deze manier bouwt hij een goede naam bij de klanten op. De belangrijkste producten zijn emballage automaten en checkouts.

1978
De eerste buitenlandse vestiging wordt opgericht in Canada, onder de naam Oston Ltd. De focus ligt op kwalitatieve checkouts.

1997
In Nederland wordt verkoopkantoor Pan Oston Nederland opgericht, in Vianen. De eerste Pan Oston checkouts worden in Nederland geleverd aan Albert Heijn.

1998
Introductie Access checkout. Deze is speciaal ontwikkeld voor de supermarktbranche. Halton verkoopt de emballage automaat activiteiten. De Pan Oston vestigingen in Canada, Amerika, Nederland en Maleisië focussen zich volledig op checkouts.

2000
Pan Oston zoekt productiemogelijkheden in eigen land. Door de overname van Kamphuis Raalte is het produceren van checkouts in Nederland mogelijk.

2001
Ontwikkeling en productie van checkouts voor de tuinbranche, de doe-het-zelf branche, enz. Pan Oston US en Pan Oston Canada worden verzelfstandigd. 
 
2002
Pan Oston Nederland centraliseert alle activiteiten in Raalte.

2004
Eerste checkouts worden geleverd in het Verenigd Koninkrijk.

2005
Antea Participaties en Bakofan nemen Pan Oston in Nederland over, van de Finse eigenaren.

2006
De activiteiten in de UK worden verder uitgebouwd met een lokale vertegenwoordiging. De locatie in Raalte is inmiddels te klein geworden. De assemblage en het magazijn verhuizen naar een nieuwe locatie.

2008
Pan Oston introduceert de ELEMENT checkout serie. Een kassameubel volgens een modulair concept.

2008
Pan Oston vindt in Expedit een partner in Scandinavië. Zij introduceren, in samenwerking, een nieuwe checkout gericht op de Scandinavische markt.

2008
Een afdeling van Pan Oston in België is dit jaar ook een feit geworden.

2009
Ook in de Balkan worden de eerste Pan Oston checkouts geleverd in samenwerking met Smeh d.oo.

2011
In Duitsland start de verkoop en levering van de Pan Oston producten.

2012
Bakofan en enkele informal investors nemen het belang van Antea Participaties over.

PROUD TE BE A MANAGING DIRECTORMet Pan Oston willen we u onderscheidend laten zijn. Nieuwe ideeën brengen we bij Pan Oston op een pragmatische manier tot leven. Met passie voor nieuwe uitdagingen zoeken we naar pragmatische en realistische oplossingen.
Lees meer >>